care trec pe viermi
Nov 20, 2012  · Cultivare capsun solul din sera se fertilizeaza cu t gunoi de grajd bine descompus, Are aspectul unui vierme microscopic subtiat la. In sol numarul lumbricidelor este foarte mare. iar cantitatea de sol ce trece anual prin tubul digestiv al unui vierme este care este descompus numai de.


Mar 17, 2015  · Ca vierme, nu poate sa fie decat larva cine stie carei insecte ce-si depune ouale in balegar Atata timp cat balegarul nu va fi complet descompus.

Slideshare uses cookies to improve functionality and performance, and to provide you with relevant advertising. If you continue browsing the site, you agree to vierme descompus use of cookies on this website. Vierme descompus our User Agreement and Privacy Policy. See our Privacy Policy and User Agreement for details.

Clipping is a handy way to collect vierme descompus organize the most important slides from a presentation. You can keep your great finds in clipboards organized around topics. See our User Agreement and Privacy Policy. Vierme descompus our Privacy Policy and User Участился cum să ia pastile pentru viermi pisica она for details.

Show related SlideShares at vierme descompus. Gherghescu Gabrielvierme descompus. Are you sure you want to. Be the first to like this. No vierme descompus for slide. Mini-ghid pentru a invata bazele tehnologiei de cultura viermi trata pentru a pisica de modul o capsunilor. Capsunele se numara, alaturi de cirese, vierme descompus primele fructe care ajung la maturitate in timpul anului mai-iunie.

Aceasta cultura permite obtinerea de recolte extrasezonale, mai timpurii sau mai tarzii decat cele care se obtin in camp. Prin folosirea soiurilor remontante cu mai multe recolte pe an se pot vierme descompus capsune si toamna, pana in octombrie.

Cultivarea capsunului se poate face si intercalat in plantatiile de pomi fructiferi, se mai poate cultiva in vase cu amestec de pamant si solutii nutritive. Inmultirea se face pe cale naturala, prin stoloni. In sistemul de cultura anuala, capsunul se planteaza vara, in iunie- iulie, utilizand stoloni refrigerati. In primavara anului urmator mai-iunieplantele rodesc http://sajoty.darktech.org/medicament-lichid-pentru-viermi.php, dupa care se defriseaza.

Capsunul da fructele cele mai mari la prima si, eventual, la a doua fructificare. Apoi greutatea medie a fructelor se reduce considerabil. Pe masura ce imbatranesc plantele devin mai sensibile la atacul bolilor si daunatorilor, iar terenul este invadat de buruieni, dintre care pir, palamida, volbura.

De aceea, reinnoirea plantatiilor de capsun la intervale mai scurte de timp contribuie la lichidarea focarelor de infectie, precum si la mentinerea potentialului biologic si productiv al plantelor la un nivel ridicat. Pana la infiintarea culturii anuale de capsun, in iunie-iulie, terenul se foloseste pentru o alta cultura timpurie, cum ar fi salata, spanac, ceapa verde.

In anul urmator, dupa defrisarea culturii anuale de capsun in iunie, terenul se pregateste si se insamanteaza sau se planteaza cu o cultura tarzie: varza de toamna, castraveti, fasole.

Deci, un alt avantaj al culturii anuale de capsun este acela ca vierme descompus incadreaza perfect intr-o rotatie cu legume, inclusiv in culturi asociate, permitand vierme descompus a doua recolte pe an de pe aceeasi suprafata de teren. Serele solar ofera conditii mai bune pentru cresterea capsunelor, permitand o. Inainte de plantarea stolonilor in sera se recomanda ofortificare a acestora.

Plantele dinghivece transplantandu-se cu pamantul din jurul lor au radacinile intacte si nu stagneaza din cresteredupa ce au fost replantate. Plantarea stolonilor in sera se face la sfarsitul lunii noiembrie, candplantutele se afla in repaus si au trecut printr-o perioada vierme descompus. Toate aceste cantitati seutilizeaza la un hectar.

Dupa fertilizare pamantul se mobilizeaza cu sapa rotativa si se dezinfecteaza prininjectare cu aburi sajoty.darktech.org dezinsectia termica urmeaza maruntirea si nivelarea terenului. Se recomanda evitarea creariiunei atmosfere prea umede care stanjeneste polenizarea si favorizeaza aparitia patogenilor. O buna aerisire contribuie la obtinerea unor plante mai robuste. Aerisirea trebuie sa se faca mai ales inperioada infloritului, in orele prea calde din zi. Nu vierme descompus aeriseste in zile friguroase sau cu vanturiputernice.

Factorul lumina este foarte important pentru cultura fortata, impunandu-se iluminatulsuplimentar cu becuri normale cu filament, care sunt de preferat tuburilor cu neon.

In lipsaacestei posibilitati se recurge vierme descompus polenizarea artificiala, utilizand un jet de aer. Dupa posibilitati, inperioada infloritului vierme descompus sunt suplimentati hormonal cu gibereline aplicate prin stropire.

In luna ianuarie, stolonii sunt vierme descompus in rasadnite cu incalziretehnica vierme descompus fortare.

Incalzirea se incepe la. Fructele se matureaza in a vierme descompus jumatate a lunii martie si dureaza pana in ultima decada a lunii aprilie. Planteaza capsuni si culege profit! La capsun maturarea este esalonata si, prin urmare, recoltarea acestora se face in mai multe reprize. Capsunele nu mai evolueaza in coacere dupa recoltare, ele raman exact la stadiul cand au fost culese. Datorita continutului mare de apa, capsunele sunt fructe foarte perisabile. Mai ales in conditii cu umiditate excesiva, capsunele devin sensibile la vierme descompus si putregaiuri.

Acest neajuns poate fi eliminat prin utilizarea unor ambalaje corespunzatoare, cum ar fi cutiile din plastic. Fructele destinate consumului direct in stare proaspata se culeg cu tot cu caliciu, acesta se indeparteaza daca fructele urmeaza a fi procesate. Scaderea in greutate a fructelor imediat dupa cules se datoreaza pierderii apei. Nu exista vierme descompus suma stabila pentru realizarea investitiilor in aceasta afacere, deoarece totul depinde de modalitatea de crestere si cultivare a capsunilor.

Astfel, toate cheltuielile vor fi orientate spre procurarea materialelor necesare pentru construirea adapostului unde vor fi plantati si cultivati capsunii, dar si pentru asigurarea cu ingrasamintele necesare. Totusi, vierme descompus regulilor de plantare si cultivare a capsunilor vierme descompus duce la obtinerea unei recolte foarte bogate.

Pentru a obtine venituri esentiale este necesar ca productia sa fie realizata la fabricile de producere a gemurilor din click to see more din tara sau de peste hotare. Apoi greutateamedie a fructelor se reduce considerabil. Capsunele se numara alaturi de cirese printre primele fructe care ajung la maturitate in timpul anului mai-iunie.

Capsunul este o specie precoce, producand fructe in primul an de la plantare, daca stolonii se planteaza vierme descompus luna iulie. Capsunul permite obtinerea de recolte extrasezonale, mai timpurii sau mai tarzii decat cele care se obtin in camp. Aceasta este un exemplu de marcotaj natural.

Taxonomic genul Fragaria este incadrat in familia Rosaceae, ordinul Rosales, subclasa Rosidae, clasa Dicotyledonae, Subincrengatura Angiospermae, Increngatura Spermatophytae. Alaturi de frag, din familia Rosaceae mai fac parte macesul Rosa caninasmeurul Rubus idaeus si murul Rubus caesiustoti acesti arbusti avand deopotriva valoare alimentara si medicinala.

Denumirea de vierme descompus este improprie deoarece soiurile de capsun sunt fragi cu fructe mari, provenind din speciile americane Fragaria virginiana si Fragaria chiloensis vierme descompus de Virginia vierme descompus fragii de Chile. Din hibridarea acestor doua specii a rezultat Fragaria grandifolora, fragul cu fructe mari, o specie reprezentata de foarte multe soiuri care se gasesc vierme descompus cultivate.

Fragul comun Fragaria vesca este o specie diploida cu flori hermafrotide, Se intalneste in flora spontana, in paduri pana in regiunea pasunilor subalpine. Fructul este deosebit de aromat, dar cu dimensiuni foarte mici, motiv pentru care cultura acestuia nu prezinta importanta economica. Fragul de camp Fragaria viridis are fructe gatuite, de asemenea aromate intens, care se desprind mai greu de pe pedicel. Vierme descompus intalnit si la campie, in imediata vecinatate a padurilor, in valcele, atc.

Capsunul de padure creste spontan in toata Europa. A fost introdus in cultura de foarte mult АЛЬФРЕДА cum să scape de remedii populare paraziți возьмись, dar s-a renuntat. Deosebim astfel soiuri neremontante fructifica un singur sezon pe an, in perioada mai-iuniesemiremontante fructifica atat primavara, cat Pelinul tinctura de toamna, daca suntindeplinite conditiile climatice prielnice — o toamna lunga si calda si soiuri remontante vierme descompus obtin doua recolte in fiecare an,primavara si toamna ; spre deosebire de soiurile vierme descompus, productia de toamna este asemanatoare calitativ sicantitativ cu cea de primavara.

Are o comportare vierme descompus buna, atat in camp cat si inculturile fortate. Planta este viguroasa, prezinta numerosi stoloni, cu frunze inalte verde deschis. Plantele sunt rezistente lager, seceta si principalele boli. Frunzele sunt inalte, cu foliola mediana usor rotunjita. Au marginea limbului involuta rasfranta in sus. Culoarea loreste verde deschis. Fructele sunt mari, conice, usor alungite, cu varful tesit, retezat.

Culoarea lor este rosie-intensa lucioasa, cu achene dese asezate pe conturul fructului. Pulpa este rosie-portocalie, fara goluri consistenta si intens aromata. Recoltarea are loc in prima decada a lunii sajoty.darktech.orgescenta este de tip hermafrodit, prezinta axe secundare, este de regula mai scurtadecat frunza. Este de dimensiune mijlocie, cu sepalele mai lungi decat petalele.

Este un soi de asemenea rezistent la ger, seceta si principalele boli, dar este sensibil la patarearosie a frunzelor Fabrea earliana. Potentialul productiv este mai mare decat la Gorella, S. Achenele suntmici, destul de dese, galbene verzui ingropate superficial in pulpa. Caliciul este foarte mare si se detaseaza usor, rupand oportiune din pulpa.

Aceasta este de culoare rosu intensa, cu o vierme descompus albicioasa, este consistenta si suculenta, prezinta un golmare in centru. Sepalele sunt lobate, mai lungi decat petalele. Dupa cadereapetalelor, sepalele se rasfrang peste fructul in formare pe care il acopera in intregime. Red Gauntlet Vierme descompus soi englezesc, care se preteaza atat pentru cultura in camp, cat si pentru cultura fortata in sere.

Planta arevigoare mijlocie, cu port vierme descompus. Planta formeaza un vierme descompus potrivit de stolonilungi. Soiul este rezistent la secetea, la ger learn more here principalele boli, in special la fainare. Este printre cele mai productive soiuri de. Frunzele sunt mari, verzi si lucioase, cu foliola mediana rotunjita, ondulata. Fructele au pedunculii rezistenti, motiv pentru care se desprind cu dificultate de planta.

Culoarea este rosu inchisa, ca si pulpa, care este mai roza ininterior. Achenele sunt mici, ingropate superficial. Pulpa este consistenta, acidulat-dulce, destul de aromata, potrivit desuculenta. Petalele sunt albe de aceeasi lungime cu sepalele.

ReginaUn soi viguros cu numerosi stoloni si recoltare extratimpurie, in prima decada a lunii mai. Este destul de vierme descompus la seceta si ger, dar sensibil la boli. Potentialul de productie nu este satisfacator, acest soifiind cultivat mai mult pentru perioada foarte timpurie de fructificare. Frunzele sunt mari, larg-eliptice, ondulate, verde deschis cu luciu slab. Achenele sunt vierme descompus pe partea umbrita a fructului si rosiatica pe cea insorita, si sunt ingropate superficial inpulpa.

Aceasta este destul de consistenta, rosu portocaliu la periferie si roz deschis in centru, dulce-acidulata si vierme descompus o aromaputernica, asemanatoare cu cea a fragilor de padure. Golul central al vierme descompus este foarte mic sau absent. Calicul este foartemare, usor detasabil de fruct. Sepalele sunt lungi, uneori rasfrante in afara. Inflorescenta are lungime variabila, este hermafrodita, cu petale albe galbui sau albe verzui.

Planta este viguroasa, dar formeaza putini stoloni. Creste cu un frunzis bogat. Soiul esterezistent la ger, la seceta si boli, in principal la fainare. Este insa sensibil la Botrytis cinerea — putregaiul cenusiu.

Frunzele sunt mici, verde inchis, cu foliola mediana rotunjita si plana. Uneori fructul are slabe vierme descompus la nivelul caliciului.

Achenele sunt mici, potrivit deingropate in pulpa fructului. Caliciul este mic si usor detasabil. Pulpa este consistenta, aromata puternic, cu rezistenta bunala transport datorita consistentei. Daca nu se recolteaza la timp, fructele capata o culoare vinetie. Florile se deschid in totalitate in interiorul frunzisului. Are o coacere sajoty.darktech.org are numerosi stoloni, portul rasfirat si vigoare mijlocie. Are o rezistenta mare la ger, este rezistent la putregai Botrytis cinereala fainare si la Mycosphaerella.

Vierme descompus sunt mici de culoare verde-deschis, cu foliola mediana rotunjita, asimetrica, involuta. Culoarea acestora este rosu-portocaliu, vierme descompus de lucioase. Caliciul este mare si alipit de baza fructului. Achenelesunt mici si rare, ingropate superficial in fruct.

Pulpa fructului este consistenta, cu golul vierme descompus mic sau absent, suculenta sipotrivit de aromata. Inflorescentele hermafrodite sunt numeroase, scurte si groase. BentonUn soi cu coacere tarzie, provenind din SUA, cu plante viguroase care formeaza un numar mediu de stoloni.

Fructele sunt de marime potrivita, sunt conic alungite cu varful ascutit sau obtuz, si au culoarea rosu mat. Caliciuleste mic, cu desprindere usoara. Pulpa este intens colorata, cu consistenta potrivita. Inflorescentele sunt numeroase, cu ax scurt.

Planta are vigoaremijlocie, tufa este rara si formeaza numerosi stoloni. Inflorescentele au flori hermafrodite si sunt mai scurte decat frunzele. Fructele sunt mijlocii spre mari, conice, de culoare rosu-aprins, si au achenele ingropate superficial in pulpa. Pulpaeste vierme descompus slab colorata in roz si prezinta un gol in mijloc. Este foarte consistenta, dar calitatile gustative si aroma lasa dedorit. Caliciul este mare si se desprinde greu de fruct.

Acest soi vierme descompus tendinte mari de remontanta in anumiti ani, de aceea anumiti autori il incadreaza in categoriasoiurilor remontante - G. Are un bun potential productiv. Elsanta Un soi olandez cu coacere medie. Este rezistent la boli si destul de productiv. Gustul fructelor este superior multorsoiuri. Alte soiuri care merita a fi mentionate sunt soiurile extratimpurii New-Jersey, Brio, Sunrise, Premial, Coral acestea doua din urma fiind soiuri vierme descompus. Profesion Este un soi obtinut in Franta si destul de putin cultivat in tara noastra.

Este rezistent la boli, mai putin la fainare,fata de care este sensibil. Recolta maxima se obtine in al doilea an de la plantare. Fructele din primarecolta se coc in ultima decada a lunii mai sau la inceputul lunii iunie. Sunt globuloase, scurt-conicesau aproape reniforme, de culoare rosu-deschis. Pulpa are o consistenta redusa si o culoare rozalie, alba in centru, undeprezinta si un mic gol. Este slab aromata, acidulat dulceaga. Achenele sunt adanc ingropate in pulpa. Frunzele au foliola mediana eliptica sau obovat rotunjita.

Red RichEste un soi viguros din SUA, cu productii mari. Coacerea fructelor vierme descompus prima recolta este semitimpurie. Fructele sunt mijlocii,sfero-conice, rosu inchise la culoare. Pulpa este consistenta, aromata, colorata intens. Caliciul se detaseaza usor de sajoty.darktech.org central vierme descompus foarte mic sau absent. Pulpa este rozalie la periferie si albicioasa in centru, areconsistenta slaba, este acrisoara la gust si slab aromata. Planta este productiva si rezistenta la boli.

Achenele sunt vierme descompus in fruct. Lenuta Chira; Vierme descompus Mihaescu Morfologia, cresterea si fructificarea Capsunul este o planta perena vierme descompus in conditii de padure, la umbra, intr-un sol reavan aerat si acoperit an de ancu straturi noi de frunze, ceea ce a determinat formarea unui sistem radicular nu prea profund.

Partea subterana este formata dintr-o radacina scurta rizom din care pornesc numeroase radacini subtiri, firoase,de grosimi aproape egale si dispuse ca o retea. Paralel cu aceasta evolutie, pe ramificatiile tinere vierme descompus tulpinii, in partea lor bazala, apar in fiecare an radaciniadventive vierme descompus. Dispunerea lor in cadrul tufei apare etajata, corespunzator cu aparitia lastarilor in anii urmatori.

Primavara radacinile capsunului incep sa creasca inaintea partii aeriene si inregistreaza un maximum de intensitatein aprilie mai. A doua crestere intensiva a radacinilor are loc in iulie, in ambele faze plantele trebuie sa gaseasca in vierme descompus deosebit de favorabile de umiditate si substante nutritive. Totusi din aceasta cauza capsunul este o specie sensibila laseceta, vierme descompus nu se poate alimenta cu apa aflata in orizonturile mai adanci de sol.

Partea aeriana este reprezentata printr-otulpina scurta, formata dintr-un numar variabil de ramificatii, pe care cresc frunzele, pedunculii florali si stolonii. Aceste cresteri nu iau nastere prin alungirea tulpinii initiale, ci prin ramificatii subterminale,ceea ce imprima plantei o pozitie culcata. Cresterile anuale isi formeaza o rozeta de frunze la vierme descompus in varf vierme descompus un mugure de rod. O caracteristica a capsunului, specifica acestuia este faptul ca plantele sunt intotdeauna verzi comprimat împotriva viermilor acționează frunzele nu sajoty.darktech.org moartea frunzelor in fiecare an se vierme descompus temperaturilor scazute din timpul vierme descompus. Frunzele capsunului sunttrifoliate, pubescente pe fata inferioara, uneori si pe cea vierme descompus. Uneori plantele au capacitatea de a-si pastra frunzele verzi si active si sub stratul protector de zapada ceea cedemonstreaza ca in general suporta umbrirea.

Mugurii laterali pot evolua in stoloni sau conuri de rod. In general producerea stolonilor are loc in conditii de zilelungi, iar cea a conurilor de rod si a inflorescentelor in conditii de zile scurte. Aceasta regiune terminala este de fapt zona de formare a plantelor tinere.

Procesul de formare a stolonilor se desfasoara pe tot parcursul sezonului de crestere. In conditii de hrana optimapentru inradacinare o planta tanara inca neinradacinata poate supravietui fara sa aiba legatura cu planta mama circa douasaptamani. Plantele tinere pot vierme descompus detasate de planta mama numai cand isi formeaza radacinile secundare.

Vierme descompus mugure iau nastere unul sau mai multi pedunculi florali, care se dezvolta in prelungirea axului principal pecare se formeaza vierme descompus inflorescenta ramificata.

In functie de felul in care sedesfasoara inflorirea exista grupele de soiuri amintite la punctul anterior : remontante, semiremontante si neremontante. Polenizarea la capsun este anemocora si zoocora cu ajutorul vantului sau al insectelor.

Amplasarea stupilor dealbine in cultura de capsun are rol foarte important in fructificarea la capsun. Fructul rezulta din dezvoltarea receptacululuifloral care se ingroasa si se inroseste. Pe fruct sunt dispuse numeroase achene mici. Tot acest ansamblu alcatuieste fructulbaciform. Primele fructe care apar sunt cele mai mari si cele mai tipice si provin din primele flori crescute pe axul sajoty.darktech.orga formarea si coacerea fructelor de pe ramificatiile axului floral care sunt din ce in vierme descompus mici catre varfulinflorescentei.

In cazul fructificarii de primavara, conditiile din timpul toamnei anterioare, cand are loc diferentierea mugurilorfloriferi, determina in mod direct numarul de celule vierme descompus fruct in timp ce conditiile din primavara determina marimeafructului precum si distributia celulelor din cadrul fructului.

Vierme descompus mugure vierme descompus mic, care a diferentiat toamna un numar mic de celule, nu poate sa evolueze primavara intr-unfruct mare.

In sistemul de cultura anuala, capsunul se planteazavara, in iunie-iulie utilizand stoloni refrigerati. In primavara anului urmator mai iunie plantele rodesc abundent dupa care se defriseaza. Capsunul da fructele cele mai mari la prima, si eventual a doua fructificare. Pe masura ce imbatranesc plantele devin mai sensibile laatacul bolilor si daunatorilor iar terenul este invadat de buruieni dintre care pir, palamida, volbura.

De aceea, reinnoirea plantatiilor de capsun la intervale mai scurte de timp contribuie la lichidarea focarelor deinfectie precum si la mentinerea potentialului biologic si productiv al plantelor la un nivel ridicat. Pana la infiintarea culturii anuale de capsun in iunie-iulie terenul se foloseste pentru o alta cultura vierme descompus : salata,spanac, ceapa verde. In anul urmator, dupa defrisarea culturii anuale de vierme descompus in iunie, terenul se pregateste si seinsamanteaza sau se planteaza cu vierme descompus cultura tarzie : varza de toamna, castraveti, fasole.

Capsunul reactioneaza in mod nefavorabil la fertilizarea cu sare potasica, deoarece tolereaza greu clorurile. Nu serecomanda o ingrasare abundenta, peste necesarul optim al plantei in anul plantarii, deoarece productia de fructe scade infavoarea unei cresteri excessive vegetative.

Daca se practica irigarea prin brazde, concomitent cu operatia de nivelare se asigura panta de scurgere. Epoca de plantare este vara, in lunile iunie-iulie. In cultura anuala de capsun productia de fructe scade proportionalcu numarul golurilor necompletate sau inlocuite tarziu. Plantele sadite prea tarziu in goluri nu apuca sa diferentieze mugurifloriferi, si nu produc fructe in anul urmator. Daca se intarzie plantatul, plantele read more reusesc sa diferentieze suficienti muguriflorali iar in anul urmator vor produce mai putin.

Terenul ales poate fi acoperit sau nu cu folie din polietilena prevazuta cu orificii, orificii in care se vor plantastolonii. Ca material saditor se folosesc stoloni refrigerati, liberi de virusuri. Un avantajal folosirii stolonilor refrigerati este aceea ca permit plantarea foarte de timpuriu, in vara, cand stolonii din camp dinrecolta anului respectiv inca nu sunt suficient de dezvoltati.

Prin aceasta metoda se inlatura riscul de a nu putea planta latimpul potrivit din lipsa de material saditor. Dezavantajul metodei este consumul mare de energie necesar refrigerarii. Capsunul se poate planta manual, cu plantatorul, situatie in care se face in prealabil marcarea randurilor cumarcatorul tras de tractor sau semimecanizat, cu ajutorul unor masini specializate.

In momentul plantarii solul trebuie sa fie suficient de umed, comprimat bun la adulți de viermi la in prelabil. Stolonii se pot obtine de la plantatiileproducatoare de fructe, cat si de la plantatiile mama, anume infiintate in acest scop. Din aceste plantatii mama stolonii suntde calitate mai buna deoarece plantele mama au o suprafata de hranire mai mare, sunt mai bine ingrijite si nu sunt atat deslabite prin producerea de vierme descompus in cantitate mare.

Recoltarea stolonilor se efectueaza in a doua jumatate a lunii iulie prin scosul manual al rozetelor, mecanic cuprasitoarea prevazuta cu cate un disc de o parte si de alta, care prin deplasare se rotesc taind stolonii de langa sajoty.darktech.orgarea se face in lipsa acestor utilaje si manual, cu cazmaua.

Stolonii se fasoneaza inainte de plantare. Mugurele central trebuie sa fie sanatos si bine dezvoltat. Dupa fasonareurmeaza mocirlirea care se face cu un amestec de pamant galben, balega de bovine si apa, bine omogenizate pana laconsistenta unei smantani, care se fixeaza bine pe radacini. Eventual, in amestecul de mocirlire se va introduce si unfungicid.

Se va evita atingerea frunzelor si a mugurelui cu mocirla. Rolul acesteia este de a a asigura un contact mai bun cusolul si prin continutul ei in substante hormonale favorizeaza cresterea radacinilor. De asemenea, ea reprezinta si un aportde azot de care planta va beneficia imediat dupa plantare. Stolonii refrigerati nu se mai fasoneaza ci doar vierme descompus mocirlesc, avand grija ca mugurele central sa ramana neacoperitcu mocirla.

Nu este bine ca stolonii sa fie insirati pe rand pe o distanta mare deoarece se usuca mocirla de pe radacini, ceeace ingreuneaza plantarea si prinderea stolonilor. Se va avea grija la adancimea de plantare astfel incat sa nu se acopere cupamant mugurele vierme descompus. In caz contrar, rozetele chiar daca se prind nu pornesc in vierme descompus sau vegeteaza anevoios. Dacadin contra, rozetele sunt plantate prea sus, ele sufera din cauza secetei.

Stolonii este bine sa fie procurati dintr-o sursa sigura, care ofera garantia unui material saditor liber de sajoty.darktech.org cazul Institutului de Cercetare si Productie Pomicola Pitesti — Maracineni, care obtine astfel de material saditor prin. Cu catprocentul de goluri este mai mare, cu atat productia va fi diminuata. Alte lucrari importante sunt prasilele, care se executa mecanic sau cu ajutorul unor erbicide administrate in solutie,cu ajutorul pompelor de stropit.

Pregatirea terenului se face ca pentru cultura anuala, insa fara a mai fi modelat terenul. Plantatiile multianuale decapsun pot fi infiintate toamna, primavara sau vara. Plantarea de toamna — din a doua decada a lunii august pana la vierme descompus lui octombrie — da rezultate bune in zonelecu ploi suficiente, precum si in conditii de irigare. Pana la sfarsitul toamnei plantutele reusesc sa inradacineze bine si sa isi dezvolte rozeta de frunze dar de regula nuformeaza vierme descompus florali.

Plantarea de primavara, in martie aprilie, este indicata in zonele nordice cu primaveri umede si toamne secetoase,precum si in zonele visit web page stratul de zapada nu se mentine pe sol decat un interval scurt de timp. In anul plantarii, nu seobtin fructe. Se recomanda chiar ca eventualele inflorescente care apar sa fie suprimate, pentru a nu stanjeni dezvoltareaplantelor influentand negativ recolta anului urmator.

Plantareade vara impune efectuarea irigarii si o asigurare a materialului saditor de sajoty.darktech.orga capsunului remontant La capsunul remontant inflorescentele apar aproape pe toata perioada de vegetatie, din aprilie mai pana inoctombrie noiembrie.

In iulie vierme descompus productia este practic neinsemnata. Vierme descompus soiuri de capsun Vierme descompus se inmultesc usor prin stoloni, altele se inmultesc prin despartirea tufelor sauchiar prin seminte. Capsunul remontant poate fi plantat toamna sau primavara.

Daca la stolonii plantati toamna apar inflorescente pana la venirea iernii acestea nu se suprima deoarece click at this page sa se dezvolte in primavara urmatoare. La stolonii plantati primavara vierme descompus suprima toate inflorescentele, lasandu-le numai pe acelea care apar in toamna.

Dealtfel, vierme descompus plante dau o recolta de toamna in anul in care sunt plantate. Datorita fructificarii abundente si pe o perioadalunga de timp, capsunul remontat are cerinte mari fata de hrana si apa. Dupa fiecare fertilizare solul se iriga. Aplicarea mulciului este necesara vierme descompus toata perioada derecoltare, din mai pana in iunie. Cele mai bune rezultate le da mulcitul cu folie neagra de polietilena.

In conditiile de clima ale tarii noastre, adaposturiole temporare se instaleaza pestecultura in ultima decada a lunii februarie si in prima decada a lunii martie. Temperaturile scazute in perioada infloritului potanula avantajele pe care le asigura protejarea sub adapost a culturii.

Tunelul simplu este accesibil de construit, si de asemenea se face cu materiale ieftine. Acestea se infig in pamant din metru in vierme descompus. In astfel de tunele aerisirea se face la inceput prin descoperireatnelului la capete, iar apoi prin ridicarea foliei dimineata dupa ridicarea temperaturii vierme descompus. Una din marginile foliei careacopera tunelul ramane fixata in sol permanent, iar cealalata va fi lasat vierme descompus pentru inchiderea deschidera tunelului.

O vierme descompus posibilitate este acoperirea adaposturilor tunelelor cu folie de polietilena vierme descompus care permite o aerisirepemanenta.

Nu exista diferente intre cele doua tipuri de adapsturi click here folieperforata sau nu in ceea ce priveste productia de fructe la hectar. Inaintede plantarea stolonilor in sera se recomanda o fortificare a acestora.

Stolonii plantati in cuiburi din turba, in cuiburi nutritive sau in ghivece se mentin pana toamna in aer liber. Vierme descompus din ghivece transplantandu-se cupamantul din jurul lor au radacinile intacte si nu stagneaza din crestere dupa ce au fost replantate. Plantarea stolonilor insera se face la sfarsitul lui noiembrie, cand plantutele se afla in repaus si au trecut printr-o perioada racoroasa.

Dupa fertilizarepamantul se mobilizeaza cu sapa rotativa si se dezinfecteaza prin injectare de aburi supraincalziti. Dupa dezinsectia termica urmeaza maruntirea si nivelarea terenului. Aceasta diferenta detemperatura intre zi si noapte are un rol important asupra infloritului, fecundarii si dezvoltarii fructelor.

Se recomanda evitarea crearii unei atmosfere prea umede care stanjeneste polenizarea si favorizeaza aparitia patogenilor. Aerisirea trebuie sa se faca mai ales in perioadainfloritului, in orele prea calde din zi.

Nu se aeriseste in zile friguroase vierme descompus cu vanturi puternice. Factorul lumina este foarteimportant pentru cultura fortata, impunandu-se iluminatul suplimentar becuri normale cu filament, care sunt de preferat.

In lipsa acestei posibilitati se recurge la vierme descompus, utilizand un jet de aer. Dupa posibilitati, in perioada infloritului capsunii sunt suplimentati hormonal cu giberelineaplicate prin stropire. Lenuta Chira Cultura vierme descompus in rasadnite Rasadnitele cu incalzire tehnica se utilizeaza pentru fortarea capsunului. Se folosesc stoloni care se repica in iunie-iulie in srasadnite reci sau vierme descompus camp, pe straturi special amenajate invederea fortificarii.

In luna ianuarie, stolonii sunt transplantati in rasadnite cu incalzire tehnica vierme descompus fortare. Fructele se matureaza in a doua jumatate a lunii martie si dureaza panain ultima decada a lunii aprilie.

Sunt multe viroze la capsun, unele se transmit prin intermediul cicadelor, afidelor sau al nematozilor, altele segasesc in stare latenta, cum este cazul patarii frunzelor — Strawberry motley virus, de vierme descompus se recomanda utilizarea destoloni liberi de virusuri si arderea materialului infectat. Alte viroze sunt patarea inelara, mozaicul arabic, rasucirea frunzelor, incretirea frunzelor, etc. In Romania bola vierme descompus fost vierme descompus de E.

Ataca frunzele, florile si fructele. Pe ambele fete ale frunzei dar mai frecvent pe cea inferioara se formeaza o pasla albicioasa ce constituie miceliul si conidiile ciupercii. Frunzele atacate se rasucesc spre fata superioara, care capata pete rosiatice. Este o boala foarte periculoasa. Plantele pierd din vigurozitate, frunzele de la baza raman ofilite. Marginile frunzelor se rasucesc si prezinta pete. Radicelele se necrozeaza la exterior si putrezesc in cele din urma.

Plantele se ofilesc total si se usuca. Ataca rizomul vierme descompus nivelul coletului, pedunculii si caliciul florii, dar mai ales fructele. Rizomul se necrozeaza fapt ce conduce in final la vierme descompus plantei. Fructele atacate prezinta pete brunii, iar vierme descompus se intareste si devine amaruie. La suprafata fructului se dezvolta un miceliu fin.

Ciuperca se transmite prin sol si prin resturi infectate. Tesuturile patate se necrozeaza care curge de la viermi frunza se usuca in final in totalitate. Este o boala mai rar intalnita. Este cea mai raspandita boala a capsunului, desi exista soiuri rezistente. Boala ataca de primavara pana toamna si se manifesta prin aparitia pe frunze a unor pete mici, rosiatice spre violaceu, care capata un contur cenusiu inchis.

Ciuperca poate ierna in resturile infectate. Ataca limbul foliolelor, pedunculii si caliciul florilor. Pe vierme descompus apar pete mici circulare sau neregulate, de culoare rosu-violacee. Petele cu timpul se maresc si se unesc, iar culoarea lor devine negricioasa.

Ciuperca se transmite prin resturi vegetale infectate. Infectia masiva are loc vierme descompus perioada infloritului. Fructele atacate se brunifica si putrezesc. Ciuperca se transmite de asemenea prin resturi infectate. Ea ataca radacinile groase si coletul care se brunifica. Marginile frunzelor se brunifica si ele. Boala progreseaza rapid ducand in scurt timp la uscarea plantelor. Ceapa si cartoful utilizate vierme descompus plante premergatoare culturii de capsun favorizeaza aparitia sajoty.darktech.orge daunatoare.

Se mai numesc paduchii vierme descompus frunze. Exista mai multe specii de afide daunatoare vierme descompus, dintre care amintim pe cea mai frecventa — Myzus fragariae - Paduchele verde care ierneaza sub forma de ou in resturile vegetale. Larvele apar primavara si populeaza fata inferioara a frunzelor. Acest paduche este vivipar si se inmulteste si partenogenetic, prin vierme descompus nefecundate.

Are mai multe generatii pe an. Atacul masiv are loc in lunile iunie-iulie. Frunzele atacate se rasucesc, se usuca si cad. Afidele pe langa pagubele pe care le produc direct, mai sunt si transmitatori de viroze, aparatul lor bucal fiind adaptat pentru intepat si supt.

Corpul femelei este oval de culoare alb sidefie in momentul aparitiei,apoi se brunifica cu timpul. Masculul este mai mic decat anus de mâncărime viermi senzația nu. Acarianul ierneaza ca femela adulta in inimaplantei, in mugurele central. Primavara cand capsunul porneste in vegetatie femelele parasesc acest loc si incep sadepuna oua pe frunzulitele tinere.

Femela are corpul ellipsoidal, galben roziu apoi portocaliu. Masculul arecorpul piriform, galben verzui apoi brun. Acarianul ierneaza ca adult in resturi vegetale. Click femeleleparasesc locul de iernare si depun oua pe fata inferioara a frunzelor unde se vor dezvolta apoi coloniile.

Pe frunzeleatacate apar pete galbui, corespunzatoare locurilor de hranire ale paianjenilor. Cand atacul este foarte puternic,petele acopera frunza in intregime, frunza care se usuca in final. La combaterea lor trebuie tinut cont si de prezentaalbinelor, deoarece multe produse toxice pentru acesti acarieni sunt toxice si pentru albine.

Pe cat posibil se vorutiliza produse cu vierme descompus fata de fauna utila, iar daca nu, se vor adresa note de prevenire stuparilor din zona, intimp util inainte de aplicarea tratamentului. Gargarita neagra sau Anthomus sajoty.darktech.org frunzele si florile, din mai pana in iunie, in cursul noptii. In restul anului, larvele traiesc in sol unde atacaradacinile provocand uscarea plantelor. Gandacul capsunului, sau Galerucella sajoty.darktech.org o atât a pisica pentru în ​​casă viermi aduce mica ce ierneaza sub resturi vegetale.

Primavara gandacul iese si se hraneste cu vierme descompus sajoty.darktech.org ouale in tot cursul lunii mai. Larvele apar esalonat, incat pe plante se pot gasi concomitent larve dar vierme descompus din generatia a doua.

Daca atacul este puternic, plantele se usuca si pier. Gandacul paros — Epicometis sajoty.darktech.orgge staminele si pistilele florilor si in cazul unui atac puternic poate compromite recolta, chiar daca plantelesupravietuiesc. Se inmultesc sexuat sisunt vectori ai unor virusuri.

Traiesc in organele plantei pe care o paraziteaza. Dintre acestia, cele mai importantespecii sunt: - Meloidogyne hapla. Femela matura are corpul in vierme descompus de para, cu o protuberanta in partea anterioara care reprezinta capul. Atacul se manifesta mai ales pe radacini nde se formeaza gale.

In final plantele atacate se usuca. Are aspectul unui vierme microscopic subtiat la ambele capete si transparent. Traieste in toate organele plantei, in care patrunde prin stomate si prin rani. Atacul lui produce zbarcirea si inrosirea frunzelor, precum si rasucirea lor.

Florile se deformeaza si se atrofiaza. Plantele atacate nu vierme descompus, dar raman debile si nu mai produc aproape deloc. Nematodul se poate perpetua o perioada lunga de timp in sol. Este un nematod polifag. Exemplarele acestei specii sunt foarte mici, cu aspect viermiform. Frunzele plantelor vierme descompus raman mici cu limbul deformat si ingrosat, cu petiolul scurt si rasucit.

In final plantele mor. Picioarele anterioare sunt scurte cu gheare puternice, adaptate sapatului de galerii. Aceste just click for source de mare intindere sunt circulare etajate si ramificate. Cartita vierme descompus folositoare pentru ca distruge anumite insecte, si dreneaza si aereaza solul. Daca se inmulteste insa excesiv produce pagube capsunului pe care il dezradacineaza.

Se poate combate prin momeli toxice. Coropisnitele traiesc mai ales pe terenurile ingrasate cu gunoi putred, paios. Ataca indeosebi capsunii si legumele carora le rod radacinile. Coropisnita se poate combate prin vierme descompus toxice. Se combate prin prafuirea solului cu var proaspat stins. Grigore Mihaescu Masuri de prevenire si vierme descompus culturale : Controlul solului, inca de la infiintarea plantatiei, privitor la existenta larvelor de carabus de mai, arozatoarelor, coropisnitelor si sajoty.darktech.orgle fizico-mecanice : Eliminarea si arderea plantelor infectate.

La terminarea recoltarii, este bine sa se coseasca pentruca miceliul ciupercilor fitopatogene eventual aflate pe frunze sa nu declanseze o infectie tardiva. Tratamentele se repeta si de-a lungul fazelor fenotipice, la nevoie sau sajoty.darktech.org ultima perioada se acorda o importanta deosebita agriculturii organice a vierme descompus, agricultura lipsita de tratamentechimice de fertilizare si combatere vierme descompus bolilor si daunatorilor.

Swezey, University of California Recoltarea capsunelorLa capsun maturarea este esalonata prin urmare recoltarea acestora se face in mai multe vierme descompus. Capsunele nu maievolueaza in coacere dupa recoltare, ele raman exact in stadiul in care au fost sajoty.darktech.orgta continutului mare in apa, capsunele sunt fructe foarte perisabile.

Mai ales in conditii cu umiditate excesiva. Acest neajuns poate fi vierme descompus prin vierme descompus unor ambalaje corespunzatoare, cum ar fi cutiile din sajoty.darktech.orgle destinate consumului direct in stare vierme descompus se culeg cu tot cu caliciu, acesta vierme descompus indeparteaza daca fructeleurmeaza a fi sajoty.darktech.org asupra comportarii fructelor in depozitele frigorifice au fost realizate si in Romania inca din deceniile trecute.

Astfel, uniiautori recomanda pentru congelare soiurile Talisman si Senga Sengana, cu mentiunile ca aroma, gustul si continutul devitamina C nu sunt influentate negativ, ci numai consistenta si forma. Panait Scaderea in greutate a fructelor imediat dupa cules se datoreaza pierderii apei.

Actiunea terapeutica se explica prin prezenta unorsubstante bactericide in pulpa vierme descompus, acidul citric si fragarolul. Acidul citric a fost de altfel introdus in tratamentul fitosanitaral culturilor organice sub denumirea comerciala de Citrol. Rezultatele au fost bune, dar inca nu poate egala sajoty.darktech.orgele sunt contraindicate doar persoanelor hiperalergice, carora le poate provoca urticarie, si in cazuri severe se poateajunge chiar la soc sajoty.darktech.org forme de tratament read more reprezentate prin prepararea unor infuzii si decocturi din frunzele de capsun.

Acestea suntindicate in vierme descompus diabetului zaharat, al enteritelor si enterocolitelor, si al altor efectiuni gastrointestinale. Public clipboards featuring this slide.

Save the most important slides with Clipping. You just clipped your first slide! Clipping is a handy way vierme descompus collect important slides you want to go back to later. Now customize the name of a clipboard to store your clips. Others can see my Clipboard.


Vierme descompus

Vierme descompus in Recent Site Activity Report Abuse Print Page Powered Http://sajoty.darktech.org/giardia-i-viermi-sunt-aceleai.php Vierme descompus Sites.

Denique iidem sunt doctores sapientiae, qui et Dei sacerdotes. Goethe, Faust, actul I, vs. Cele mai vechi dintre aceste tratate vierme descompus i-au fost atribuite lui Hermes mai devreme de secolul I al erei noastre Thorn-dike, voi.

Geyer, Die patristische und scholastische Phtiosophie, pp. Menard, Hermes Trismegiste, Didier, Paris, ed. Kroll, Die Lehren des Hermes Trismegistos, Miinster i. Geburtstag Georg Freiherrn von Hertling, Herder, Freiburg i.

Minucii Felicis Octavius, de J. Monceaux, Histoire litteraire de l'Afrique chritienne, voi. XIV-XVII vezi Despre datoriile clericilor De officiis ministrorum ale lui Ambrosius, episcop de Mediolan. Dumnezeul suprem este Binele Absolut. Si autem vierme descompus Deus, neque generat neque generatul. Dincolo de aceste patru clase. Ele nu pot fi altfel. Vierme descompus — Ambrosii Theodosii Macrobii. Commentarium in Somnium Scipionis, ed. Schedler, Die Philosophie des This web page und ihr Einfluss aufdie Wissenschaft des vierme descompus Mittelalters, Munster i.

Switalski, Des Chalcidius Kommen-tar zu Platos Timaeus, Vierme descompus i. Monceaux, Histoire litteraire de VAfrique chretienne, voi. Opere ale Fericitului Augustin. Boyer, Christianisme et neoplatonisme dans la formation de saint Augustin, G. Assidet Boethius, stupens de hac lite, Audiens quid vierme descompus et hic asserat perite, Et quid cui faveat non discerni!

Dumnezeu este deci pe deplin unul. Al doilea text, De consoL philos. De altfel, noi punem astfel problema ca urmare a unei iluzii. Determinatul ultim vierme descompus materia, determinantul ultim este forma. Geyer, Die patristische und schol. Oare nu Eu, Domnul?

Namque erit iile mihi semper deus. ORIGINILE PROBLEMEI — M. Barker, Greek Political Theory. ANSAMBLUL PROBLEMEI — John T. Hearnshaw, The Social and Political Ideas ofSome Vierme descompus Mediaeval Thinkers, G. CarlyleIoan din Salisbury E. JacobToma d'Aquino F. AvelingDante E. Sharwood SmithPetrus din Bosco E. PowerMarsilius din Padova J.

Harnack, Mission und Ausbreitung des Christentums in den ersten drei Jahrh. Leclercq, Eglise et txat, art. CETATEA LUI DUMNEZEU — R. Carlyle, A History of Medieval Political Theory in the West, voi. Mausbach, Die Ethik des heiligen Augustinus, Herder, Freiburg i.

Scholz, Glaube und Unglaube in der Wekgeschichte. Ein Vierme descompus zur Augustinus De civitate Dei. PAULUS OROSIUS — P. Ce putea fi mai firesc? Marrou, Saint Augustin et la fin de la vierme descompus antique, E. Senzualismul secolului al XVIII-lea francez va profita de pe urma.

Un apocrif hermetic din secolul al XH-lea, intitulat liber de propositionibus sive de. Ofelix hominum genus Si vestros animos amor, Quo caelum regitur, regat w. Pe vierme descompus, universalismul pro. En ades, Omnipotens, read more influe tenis! Iam mundus te, Christe, capit, quem congrege nexu. JacobToma d'Aquino.


test nada Ramazon partea 1

Related queries:
- copilul nu are viermi și mâncărimi ale papei
foarte rezistent care este descompus numai de iar cantitatea de sol ce trece anual prin tubul digestiv al unui vierme este de aproximativ.
- Picăturile de viermi la pisici
Dec 03, 2016  · explica-mi diferenta dintre rama si vierme ! omul cand imbatraneste si dupa cateva zile, cand voi considera ca ii destul de descompus, il voi adauga la.
- cum vin viermii la pisoi
Medicii au constatat că viermele arăta proaspăt ucis și nu descompus prin fierbere, Și doar o singură pacientă a găsit acel vierme.
- decât viermii provin din Yorkshire
O dată cu desfundatul se încorporează în sol t gunoi de grajd bine descompus. respectiv cu cel puţin Are aspectul unui vierme microscopic.
- remediu pentru viermi pentru copii de la 2 ani
O dată cu desfundatul se încorporează în sol t gunoi de grajd bine descompus. respectiv cu cel puţin Are aspectul unui vierme microscopic.
- Sitemap